Vyzerať stále podľa najnovšej módy dá ženám poriadne zabrať. Treba stále sledovať trendy, ktoré sa veľmi rýchlo menia a prispôsobovať im aj svoj šatník. A to je dosť namáhavé, a samozrejme, aj drahé. Viete si predstaviť, že budete každú sezónu obmieňať celý svoj šatník, aby ste náhodou nevyšli na ulicu v nemodernou outfite?

paruky.jpg
 
Zle zvolený účes pokazí celý vzhľad
Celkovú vizáž ženy však dotvára aj účes, a ten má silu celý outfit, či dokonca vyžarovanie osobnosti pokaziť alebo naopak podporiť ho a dodať mu šmrnc. Dôležité je zvoliť si správny strih a tiež farebný odtieň, aby podporil to, čo je na žene pekné a príťažlivé. Bezhlavo kopírovať trendy a s obrázkom nejakej celebrity, ktorej účes sa vám páči, nabehnúť za kaderníčkou a tvrdohlavo trvať na tom, že chcete taký istý, je hlúposť. Dosiahnete práve opačný efekt, pretože vy ste úplne iný typ a zvolený účes nemusí byť tým pravým aj pre vás.
 
Ako postupovať pri výbere strihu a akú farbu vlasov si zvoliť, tak to vám poradíme.
 
1/Pre zrelé dámy sa nehodia príliš dlhé a rozpustené vlasy, ktoré zbytočne priťahujú pozornosť na vrásky a zvädnutú pleť, lepšou voľbou je dĺžka maximálne po plecia. Prísny „konský chvost“ je už pre tieto dámy tiež menej vhodný, radšej si ho urobte trocha voľnejší a pár pramienkov nechajte voľne pozdĺž tváre.
2/ Extrém typu extra krátkych vlasov tiež nie ono. Na tento strih potrebujete mať pekne tvarovanú lebku a musíte byť vhodný typ, aby ste si ho mohli dovoliť. Hlavne typy s ostrejšou bradou by sa tohto účesu mali vyvarovať.

šampon.jpg

3/ Zlý výber farby je katastrofa. Tmavé odtiene sú vo všeobecnosti dosť výrazné, a tak farba pleti bude pri nich potlačená a vy budete vyzerať bledo. Veľmi dobrou voľbou je ofina, hlavný dôraz je však na správnom zostrihu, ktorý tvári dodá nový výraz.
4/ Na trvalú a výrazné vlny vo vlasoch zabudnite, pridávajú na veku,  a takisto aj tupírovanie.
5/ Zapletené vrkoče sa hodia len mladým dievčatám, ale v kruhu rodiny či známych počas rodinných akcií si ich bez problémov môžete zapliesť.
6/  Odrastené vlasy nepôsobia príliš vábivo, preto si dajte záležať na tom, aby ste ich dofarbovali skôr, ako budú odrasty veľmi viditeľné. Prípravky, ktoré používate celý život je načase vymeniť za iné, pretože zrelé vlasy potrebujú iný druh výživy a lepšiu opateru. Pritom nezabúdajte aj na vitamíny, ktoré vlasy vyživia zvnútra.